Event

Reed, Petri, Svendsen & Moore
14
Feb
2020

Reed, Petri, Svendsen & Moore

  • By:Brønderslev
  • Lokation:Den Runde Pavillon
  • Tid:18:30 – 22:30

Fredag den 14. februar 2020 i Den Runde Pavillon

Et stærkt og enestående samarbejde mellem to af Amerikas største jazznavne og to af Danmarks nye, unge løver.

Denne gruppe har eksisteret siden 2015, og er nu aktuel med sit andet album, der bærer navnet “PRISM”. Gruppen består af Eric Reed (piano) Ralph More (tenorsax) Andreas Svendsen (trommer) og Matthias Petri (kontrabas).

Eric Reed er en af USA’s mest berømte pianister med stærke rødder i gospelkirkens tradition og anerkendt for sin hårdt swingende pianostil. Eric Reed har spillet med alle legenderne og er nu nok mest kendt for sit arbejde med trompetisten Wynton Marsalis. Har indspillet talrige albums både i eget navn og som side man. Af egne albums skal fremhæves All Right to Swing, The Swing and I, Musicale, Pure Imagination og Manhattan Melodies.

Gruppens saxofonist Ralph Moore, der oprindelig er engelsk, gjorde den amerikanske jazzscene sværere for aspirerende saxofonister, da han spillede med alt hvad der kunne kravle og gå af store jazznavne efter han var kommet til de forenede stater, bl.a. Ray Brown, Horace Silver, Charles Mingus, Freddie Hubbard, Oscar Peterson og Roy Hargrove for at nævne nogle få.

Den anden halvdel af gruppens besætning er Matthias Petri og Andreas Svendsen, som droppede ud af Rytmisk Musikkonservatorium efter reformen i 2011 og tog til New York for at satse på håndværk fremfor kunst og gik på jazzlinjen på Manhattan School af Music og samtidig med at de var aktive i New Yorks jazzklubber.

Andreas Svendsen er en af Danmarks vel nok bedste unge trommeslagere og hans alsidighed har betydet at han er eftertragtet på både den danske og internationale jazzscene.

Matthias Petri har stille og roligt opbygget et godt rygte siden sin ankomst til København  i 2010 og er en af de mest eftertragtede bassister i Danmark og han har spillet med et utal af de store jazznavne.

Koncerten holdes som et dinner + jazz arrangement med start kl. 18.30 og er man kun til jazz er det kl. 20.00.

Eric Reed (USA) – Piano
Ralph Moore (USA) – Tenorsax
Andreas Svendsen (DK) – Trommer
Matthias Petri (DK) – Kontrabas