Det Musiske Hus

Nyt samarbejde om jazzmusikken

Samarbejde mellem Det Musiske Hus og Jazz9700 om koncerter og publikumsoplevelser i Vendsyssel

Det Musiske Hus og Jazz9700 har siden efteråret 2018 været i dialog om at arrangere koncerter. Det har nu udviklet sig til et formelt samarbejde, der skal komme både musikken og publikum til gode. Samarbejdsaftalen blev underskrevet tirsdag den 19. februar 2019, og aftalen træder i kraft her og nu.

De to parter vil fremadrettet samarbejde om at præsentere jazzkoncerter, enten som dobbeltkoncerter eller som enkeltkoncerter på tværs af kommunegrænser, der kan styrke interessen for jazzmusikken i hele Vendsyssel.

“Vi bliver styrket i arbejdet med at præsentere jazzkoncerter på absolut højeste niveau og Jazz9700 får mulighed for økomisk at “spille” med”, udtaler Formand for Jazz9700 Niels Persson. Og han fortsætter:

“I det meget tidlige forår 2018 fik Jazz9700 “storhedsvandvid” og vi kontaktede det mange gange større koncertsted Det Musiske Hus med henblik på et samarbejde om etablering af dobbeltkoncerter på de to spillesteder. Det resulterede i først omgang i et møde i Frederikshavn, hvor mulighederne blev vendt og Jens Ole Amstrup fra Det Musiske Hus kontaktede herefter JazzDanmark, hvor man blev enige om i fællesskab at invitere til et møde om jazzmusikken i Nordjylland”.

“Det er så vigtigt, at vi ser hinanden og bakker hinanden op. Der kan være en tendens til at se hinanden som steder, der har meget forskellige dagsordener. Men pengene til musik er så forsvindende små, at det virkelig giver mening at tage hinanden med og sikre kvaliteten i de koncerter, som vi tilbyder”, udtaler Jens Ole Amstrup, leder af Det Musiske Hus, det regionale spillested i Frederikshavn.

Mødet med JazzDanamrk og mange af de Nordjyske jazzarrangører blev holdt i Den Runde Pavillon i juni 2018 med focus på dem, der hvert år sætter koncerter og festivaler op i regionen. Hvordan ser dagligdagen ud? Hvordan har jazzmusikken og publikum det nu og om nogle år? Hvad skal der tages fat på for at styrke jazzmusikken, arrangørenes arbejde og koncertoplevelserne for publikum og musikere?

Senere har JazzDanmark holdt tilsvarende møder i de øvrige regioner i Danmark.

For yderligere oplysninger kontakt Jens Ole Amstrup, Spillestedsleder – Det Musiske Hus, jensole@arenanord.dk eller tlf.: 23230131.

 

Med mange venlige hilsener

Jens Ole Amstrup og Niels Persson


Jazz9700 støttes blandt andre af: